Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев заяви, че прогнозите

...
Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев заяви, че прогнозите
Коментари Харесай

Кунчев с ключови думи за Ковид. Чакат ли ни изненади?

Главният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев съобщи, че прогнозите са оптимистични, само че Ковид няма да изчезне.

" От 2020 година до момента трагично се промени и самият вирус, и нашите благоприятни условия да му влияем, а и цялостната конюнктура, като ни минимум не недооценявам това, което се случи, освен това. Тези две години може да се каже, че по този начин раздрусаха света, стопанската система, всички сфери на публичен живот ", добави Кунчев. 
-->
Според него в този момент знаем доста повече за вируса и по какъв начин да му се противопоставим.

" Никое общество не е основано да живее в изключителна конюнктура, и то толкоз дълъг интервал – повече от две години, тъй че цялостно приучване няма. По-скоро има взаимно нагласяне. Стигнахме до момент, когато стартира да наподобява от ден на ден на своите събратя – други респираторни вируси, с които се срещаме всяка година ", изясни той, представен от " Фокус ".

По думите му в действителност 2022 година беше началото на края.

" Ако някой чака, че този вирус към този момент ще изчезне и към този момент няма да го засичаме на никое място, няма да имаме срещи с него, не е по този начин. Той ще си остане един от групата, от многочислената група, апропо – десетки са респираторните вируси, те и в този момент циркулират в нашето общество ", посочи доцент Кунчев.

Той счита, че прогнозите са оптимистични, в случай че не ни изненада някакъв напълно нов вариант с радикално разнообразни характерности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР